Newsy z regionu — Tuesday 11.03.2014
Klub Galop z Zielonki zaproponował swoim gościom atrakcyjną ofertę z okazji Dnia Kobiet.
Z cyklu kulinarne podróże odbyło się spotkanie, podczas którego członek elitarnej Fundacji Klubu Szefów Kuchni Artur Świerżewski zdradzał tajniki kuchni góralskiej.
Tradycyjnie, na oczach publiczności przyrządzał również 2 dania: na przystawkę smażony oscypek z żurawiną i jako danie główne – duszoną baraninę z grulami (grule to góralska nazwa ziemniaków) i smażoną kapustą podaną w wydrążonym pieczonym jabłku. Oczywiście potem wszyscy mogli spróbować tych wspaniałych potraw. Nie zabrakło również góralskiej śliwowicy.
Po części oficjalnej goście bawili się dalej przy dźwiękach muzyki w urokliwych wnętrzach sali rycerskiej klubu Galop.
red.
Related News

Niszczył plakaty wyborcze, usłyszał już zarzuty
May 28, 2025
Brutalna Kampania Wyborcza w Wołominie
May 28, 2025
Wiadukt już w tym roku?
February 10, 2025
Modernizacja ul. Ząbkowskiej w Markach
February 10, 2025
Rembertów
April 08, 2024
Wybory do Rady Powiatu Wołomińskiego
April 08, 2024