guyglodis learningwarereviews humanscaleseating Cheap NFL Jerseys Cheap Jerseys Wholesale NFL Jerseys arizonacardinalsjerseyspop cheapjerseysbands.com cheapjerseyslan.com cheapjerseysband.com cheapjerseysgest.com cheapjerseysgests.com cheapnfljerseysbands.com cheapnfljerseyslan.com cheapnfljerseysband.com cheapnfljerseysgest.com cheapnfljerseysgests.com wholesalenfljerseysbands.com wholesalenfljerseyslan.com wholesalenfljerseysband.com wholesalenfljerseysgest.com wholesalenfljerseysgests.com wholesalejerseysbands.com wholesalejerseyslan.com wholesalejerseysband.com wholesalejerseysgest.com wholesalejerseysgests.com atlantafalconsjerseyspop baltimoreravensjerseyspop buffalobillsjerseyspop carolinapanthersjerseyspop chicagobearsjerseyspop cincinnatibengalsjerseyspop clevelandbrownsjerseyspop dallascowboysjerseyspop denverbroncosjerseyspop detroitlionsjerseyspop greenbaypackersjerseyspop houstontexansjerseyspop indianapoliscoltsjerseyspop jacksonvillejaguarsjerseyspop kansascitychiefsjerseyspop miamidolphinsjerseyspop minnesotavikingsjerseyspop newenglandpatriotsjerseyspop neworleanssaintsjerseyspop newyorkgiantsjerseyspop newyorkjetsjerseyspop oaklandraidersjerseyspop philadelphiaeaglesjerseyspop pittsburghsteelersjerseyspop sandiegochargersjerseyspop sanfrancisco49ersjerseyspop seattleseahawksjerseyspop losangelesramsjerseyspop tampabaybuccaneersjerseyspop tennesseetitansjerseyspop washingtonredskinsjerseyspop
Biznes — Friday 3.10.2014

W  Centrum MT Polska odbyły się 7. Międzynarodowe Targi Wyposażenia Obiektów Noclegowych (17 – 19 września), a jedną z atrakcji wystawy była prezentacja potraw z dziczyzny, przygotowana przez wieloletniego szefa kuchni Hotelu Trylogia, członka elitarnego Klubu Szefów Kuchni, Artura Świerżewskiego.

 

 

 

Mimo że coraz więcej osób rezygnuje z mięsa w swojej diecie, trudno dyskutować na ten temat ze zwolennikami tradycyjnej polskiej kuchni, amatorami rosołu, kiełbas, pasztetów, schabów i steków. Do nas należy jednak decyzja, jakie mięso spożywamy.

Artur Świerżewski proponuje dziczyznę jako najzdrowsze, bogate w białko, charakteryzujące się niską zawartością tłuszczu i wysokimi walorami smakowymi, mięso.

Wspaniały pokaz znakomitych dań z dziczyzny zaprezentowali kucharze z hotelu Trylogia w Zielonce: Marcin Szklarczyk i Paweł Modzelewski. Jako goście specjalni Artura Świerżewskiego swoje propozycje z dziczyzny przedstawili również znani szefowie kuchni: Robert Sowa, Josef Józek Seeletso i Giancarlo Russo.

Na oczach publiczności przygotowano wspaniałe dania: złocisty rosół z bażanta, comber z sarny z borowikami, szynkę z jelenia z borówkami, polędwicę z łosia z rydzami smażonymi na klarowanym maśle i wiele innych specjałów. Ubrane w stroje ludowe pracownice Sklepu Wiejskiego i Hotelu Trylogia częstowały gości tymi smakołykami.

targi

Można było również zakupić na wynos kabanosy i kiełbasę z dzika, pasztet z dziczyzny, polędwicę i inne wspaniałości.

Kto nie miał okazji, może spróbować szczęścia w Sklepie Wiejskim w Zielonce przy ul. Poniatowskiego, gdzie obok tradycyjnego asortymentu, dostępne są wyroby z dziczyzny.

red.

Share

About Author

t.sobiech@2takty.com